Zingen bij het (gemengd) Popkoor Jeans with BeaT?
Zing mee, en geniet!

Over ons

Ons motto: We are Family!


Eerst maar eens een stukje geschiedenis:

Popkoor Jeans with BeaT is een gemengd pop (zang) koor dat op een ontspannen manier populaire songs ten gehore brengt. Ondanks het feit dat ontspanning voorop staat, trachten wij een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. Belangrijk is dat wij een gemengd popkoor zijn voor 18 jaar en ouder. "Lekker gezellig zingen" is daarbij ons motto! Inmiddels is er een veelzijdig repertoire opgebouwd bestaande uit popsongs van de jaren 60 tot het nu! Het koor wordt enthousiast van The Beatles, maar ook van een beetje "Kensington" zijn zij niet vies. Het koor heeft ook een kerstrepertoire waarmee menig kerstmarkt wordt gevuld met sfeervolle kerstklanken. Door gebruik van onder andere de easylearning methode van Singergy is een dirigent niet noodzakelijk. Het koor wordt begeleid door een songcoach die een song van begin tot eind aanstuurt en let op uitstraling, houding, klank, tempo en bijvoorbeeld uitspraak. Inmiddels zingen we ook eigen arrangementen en arrangementen van bijvoorbeeld Rogier IJmker.

In 2007 voegden drie enthousiastelingen hun voorletters, "Bea" samen om samen met de "t" tot een muzikale term te komen: Popkoor BeaT (spreek uit: beat). Hiervan is Brigitte Buringa, de huidige songcoach, overgebleven. Het idee een popkoor op te richten is geboren na een enthousiaste deelname aan Supervoices 2006 en een jarenlange liefde voor zang en muziek.

Op 27 februari 2007 werden belangstellenden bij elkaar geroepen en werd er een informatieavond gehouden. Deze informatieavond werd gehouden op de oefenlocatie "Montessorischool De Wildzang", Kamp 39-05. Tijdens deze avond kon er tevens direct worden ingeschreven.  De volgende maand klonken de eerste geluiden van Popkoor BeaT. Popkoor Jeans with BeaT is een hechte groep die oog heeft voor elkaar en een passie voor zang met elkaar deelt. Het is heerlijk om samenzang te ontdekken waar je kippenvel van krijgt!

Bij het naderen van het 10-jarig jubileum in 2017 werd het tijd voor een kleine naamswijziging. Vanaf 2017 gaat ons koor dan ook door het leven als Popkoor Jeans with BeaT. Ons doel, enthousiasme en aanstekelijkheid zijn onveranderd gebleven en vormden de basis om van ons jubileumjaar een muzikaal succes te maken. Inmiddels heeft het koor de heftige Corona periode overleefd en bestaat het in 2022 al 15 jaar!  Inmiddels wordt er gerepeteerd in Daltonschool de Meander Oost aan de Bingerden 41 in Lelystad.

Het bestuur ziet er momenteel als volgt uit:

  • Brigitte Buringa;       Voorzitter, songcoach en communicatieadres

  • Marcel Buringa;       Penningmeester, Website, optredens, techniek en PR


 

 

Popkoor Jeans with BeaT streeft ernaar de liefde voor muziek en zang en de beleving van de teksten met haar publiek te delen!